Inici 

REFLEXIONS INICIALS

 

Aquesta llei implica la transformació de la propietat privada en pública i com a “indemnització” se'ls dóna als afectats una concessió gratuïta sobre “les seves antigues propietats” per un termini màxim de 60 anys (contats a partir de l'any d'aprovació del “deslinde” 1997).

 El “deslinde” que s'ha realitzat en la nostra illa flaqueja per molts punts, és un “deslinde” injust i ignora totalment la realitat de l’illa .

 Abans que els primers turistes arribessin a Formentera, l’illa era una illa pobra. Molts afectats han estat gent pobra que va dedicar la seva vida a generar un patrimoni, un negoci per poder deixar en herència als seus fills. Però ara què ens queda? Una concessió sobre el que va ser nostre.. Tots ens anem al llit sabent que els nostres néts no podran seguir amb el negoci familiar, ni viure a la casa en la qual les seves generacions anteriors van viure…

 Duem anys reclamant aquesta situació, però l'única cosa que se'ns ha ofert fins a la data són moltes promeses per a fer-nos callar mentre seguia el procés imparable d'expoliació. Dels més de 60 recursos presentats davant els Tribunals, just 3 o 4 afectats han guanyat les seves causes i tot apunta que la Demarcació de Costes els tornarà a presentar el mateix “deslinde” (però amb diferents arguments per a justificar-lo).