EL PROBLEMA DEL “DESLINDE” DE COSTES EN FORMENTERA

Tornar

 

 

 

 

 

El “deslinde” de Formentera és el traçat que ha fet la Demarcació de Costes de Balears en l’illa per a definir quins terrenys són inclosos en zona marítim-terrestre de domini públic i quins són propietat privada.

 

El problema resideix que en aquest nou traçat s'han inclòs en domini públic terrenys i edificis que eren de propietat privada i que a més no compleixen amb els criteris estrictes marcats en la Llei de Costes per a ésser inclosos en domini públic marítim-terrestre. Per no parlar de les greus repercussions que aquest “deslinde” tindrà per a l'economia i les gents de l’illa.

 

Per rematar, segons la Llei de Costes de 1988 els edificis inclosos en domini públic (per tant, inclosos en el “deslinde”) passen a ésser de l'Estat, perden la seva naturalesa privada i en un termini màxim de 60 anys haurien de ser enderrocats (en el 2057). Els propietaris afectats perden les seves propietats i no reben a canvi cap tipus d'indemnització econòmica, solament una concessió d'ús gratuïta fins a la seva demolició.